Hundefôr på tur og reiser

Hills tørrfôr

Det er mange som lurer på hvordan de skal gjøre det med fôr til hunden når de er ute å reiser, enten det er for å dra på tur, eller dra til og fra konkurranser. Hvis hunden din spiser tørrfôr, så er det ikke noe problem, da det bare er å ha med tørrfôret som hunder liker å spise, enkelt og greit!

 

Hvis ikke hunden spiser tørrfôr, så blir det litt mer jobb for å få det til. Det er jo en del hunder som ikke tåler en diett bare bestående av tørrfôr, og da lett får løs mage, noe som ikke er så greit på tur.

 

Tur med tilgang på bil og andre strømkilder

 

Det kan være en fordel å gå til investering av en elektrisk kjøleboks, om man har tilgang til strøm på turen, slik at det kan være lettere å ha med seg våtfôr og lignende.

 

Et tips er dele opp hundematen i passende skiver med størrelse på et måltid hver, før dere drar, slik at det er enkelt å fordele dette til hver gang det er fôringstid. Legg gjerne matpapir i mellom hver porsjon, slik at det er lett å skille de fra hverandre når de skal brukes.

 

Turer man ikke har tilgang på strøm

 

For turer der man ikke har tilgang til bil, eller andre strømkilder, så må man tenke andre løsninger for hundefôret også.

 

Om det bare er snakk om dagsturer, så er det ikke noe problem, da man bare pakker maten frossen, så er den ferdig tint til man skulle trenge den igjen.

 

På lengre turer, så kan det holde med å pakke det bedre inn med f.eks avispapir og fryse-element (Ikke helt optimalt med tanke på ekstra vekt, men hva gjør man ikke for at hunden skal ha det bra?). Om det er vann i nærheten av der man skal, så kan man oppbevare hundematen i vanntett beholder, som man senker ned i vannet. På den måten kan man lagre maten uten problemer i to-tre dager.

 

Om man har tilgang på en vakuummaskin, så kan man med fordel pakke ned større biter med hundemat, så holdbarheten blir lenger. Vakuumpakkene blir i tillegg vanntette, som gjør de velegnet til å oppbevare under vann.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *