dog training1

Topp fem av hunden trening typer

 Det finnes mange typer hundetrening og mange mål, fra grunnleggende lydighetstrening til spesialiserte områder, inkludert politihund, søk og redning. Hundetrening er prosessen med å lære en hund å utføre atferd som svar på visse kommandoer. Det er mange typer hundetrening og mange mål, fra grunnleggende lydighetstrening til spesialiserte områder, inkludert politihund, søk og redning, hjelp til mennesker med nedsatt funksjonsevne og underholdning.  

Grunnleggende lydighet

 Dette er den grunnleggende typen trening hos hunder, og alle hunder må ha noen form for lydighetstrening. Grunnleggende lydighetstrening gjør livet enkelt for hunden din og eliminerer overtalelse. Hunden din vil kjenne sin plass i verden og forstå rett fra galt. Hunder synes å virkelig sette pris på og trives på denne svarte og hvite utsikten over verden. 

Underholdning

 Denne formen for trening kapitaliserer på triks for å behage et publikum. De er gode i å motstå distraksjoner som kommer fra ulike mennesker og til og med miljøet. Noen av triksene som blir undervist er stående, heeling, og movingobjects. Trening hund for show er hardt arbeid, men mye moro. 

Politiet Hund

 Politihunder ble først brukt i 1899 av det belgiske politiet. De tjener og beskytter lokalsamfunnenes daglige, utfører ferdigheter som beskyttelse, narkotika lokalisering og sporing av kriminelle eller savnede personer. Det krever spesielle hunder og veldig spesielle trenere for å skape produktive polititeam. Dette oppnås gjennom intensiv og forsiktig trening. 

Hjelp til personer med nedsatt funksjonsevne

 Mange mennesker som er blinde, handikappede, eller de med medisinske tilstander tar på seg oppgaven med å trene sine egne hjelpehunder. For noen er dette det beste alternativet, fordi hunden kan trenes til å redusere en funksjonshemming som er spesifikk for den aktuelle personen. Assistanse hundetrening er ganske dyrt, spesielt hvis man foretrekker et profesjonelt utdannet og sertifisert kjæledyr. Man kan også velge å ta på seg oppgaven med å trene dem skjønt. 

Søk og redning

 En søk- og redningshund er opplært til å finne den duften og hjelpe sine handlere med å finne folk som er fortapt eller savnet. Med store luktesanser finner denne typen hund savnede mennesker gjennom luftdufting. Dette betyr ganske enkelt å spore opp folk gjennom lukten ved å snuse gjennom luften. Bakken lukter kan også brukes.